Dorohoi News Logo

De ce trebuie să-ți măsori tensiunea la ambele brațe!

tensiunea

Ne-am obisnuit sa intindem o singura mana asistentei sau medicului care ne masoara tensiunea, asta daca nu o facem chiar noi acasa cu micul dispozitiv denumit tensiometru, scrie lyla.ro.

Ceea ce nu stim insa este ca ar trebui sa verificam valorile inregistrate la ambele brate, nu numai la unul.

O diferenta semnificativa de presiune arteriala intre cele doua brate poate reflecta un risc crescut de boala cardiovasculara, arata un studiu al cercetatorilor de la Universitatea din Exeter (Marea Britanie).

Cercetarea s-a bazat pe analiza concluziilor a circa 30 de studii diferite, care-si propusesera sa evalueze semnificatia diferentei de presiune arteriala sistolica (maxima, cand inima se contracta) intre cele doua brate.

Concluziile, publicate in revista The Lancet, sunt clare: daca exista o diferenta repetata intre 10 si 15 mmHg, trebuie sa se faca analize mai aprofundate. Cercetatorii spun ca un asemenea decalaj intre un brat si celalalt ar putea reflecta un risc vascular mult crescut sursa: realitatea.net

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web