Dorohoi News Logo

Dacă ai mâncat prea mult de sărbători, tratează-te cu ceaiuri

ceai-tratament

Mâncărurile tradiţionale sunt delicioase, dar prea grele pentru stomac, ca să prevenim şi să tratam problemele ce pot apărea după răsfăţul culinar din timpul Sărbătorilor de iarnă, putem apela cu încredere la cateva leacuri. 
Bicarbonatul de sodium, linişteşte.
O linguriţă de bicarbonat de sodiu dizolvat în­­tr-un pahar cu apă este o soluţie rapidă pentru a calma o indigestie. Ca să-ţi linişteşti tractul digestiv, poţi apela şi la ceaiul de mentă. Dacă vei consuma fructe proaspete sau o salată de legume, vei reuşi să îţi reglezi metabolismul.
Arsurile, se sting cu sunătoare.
Nu exagera cu mâncărurile dulci sau foar­­te grase, cu alcoolul sau cu cafeaua. Acestea îţi pot da senzaţii de arsuri la stomac, pentru care vei avea nevoie de ceaiuri de sunătoare, de ghimbir sau de gălbenele.
Infuzie de coriandru pentru balonare.
Când ai senzaţia de balonare, ceaiurile aromate îţi sunt de mare ajutor. Prepa­ră-ţi o infuzie din coriandru sau din coa­­­da-şo­­ri­­ce­­lului pentru a calma acest simptom digestiv. Eficiente sunt şi ceaiurile de păpădie sau de cimbru.
Mierea de salcâm, bună pen­­tru gastrite.
Pentru a calma simptomele de după o masă copioasă, se ia câte o linguriţă de miere de salcâm imediat după masă sau se bea o cană de ceai fierbinte din flori de salcâm. (DorohoiNews.ro)

Autor: DorohoiNews.ro


 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web