Dorohoi News Logo

Cât de dăunători sunt cartofii prăjiţi pentru sănătate

cartofi prajiti

Cartofii prăjiţi nu sunt dăunători, aceasta este concluzia unei noi cercetări. Pentru prăjire este nevoie însă de ulei de măsline extravirgin.

Oamenii de ştiinţă susţin că legumele prăjite, în special faimoşii cartofi, consideraţi, până nu de mult, dăunători pentru sănătate, nu creează probleme, confom ziarulring.ro.

În urma unui studiu realizat în Spania, pe 400 de voluntari, s-a dovedit că riscul de afecţiuni cardiace sau moartea prematură nu s-a confirmat în rândul persoanelor care consumau alimente prăjite, în special cartofi.

Un alt studiu, de data aceasta realizat în rândul femeilor obeze, a descoperit chiar un efect benefic al mâncărurilor prăjite asupra nivelului de insulină. Voluntarii la studiu au utilizat, pentru prăjire, în special ulei de măsline extravirgin.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web