Dorohoi News Logo

Imunitatea copilului în sezonul rece

lamaie

Suplimentarea zilnica a vitaminei C pentru profilaxia infectiilor respiratorii superioare la copii nu intareste sistemul imunitar. In plus, o doza prea mare, peste 1 gram pe zi, poate avea efecte adverse severe. Asa ca, daca micutului i s-a recomandat vitamina C, doza nu trebuie sa depaseasca in nici un caz 1 g/zi.
   Nu uitati ca si din alimentatie puteti sa ii oferiti o doza corecta de vitamina C. Spre exemplu, aceasta este continuta intr-o cescuta de fructe de padure. In sezonul rece, cele congelate, consumate zilnic, au aceleasi beneficii pentru organism precum zmeura, murele si coacazele proaspete.
   Zincul este un element absolut obligatoriu pentru imunitate. Insa inainte de a-l da copilui, intrebati pediatrul ce suplimente cu Zinc sunt permise. Si, in meniul saptamanal, alegeti des pestele proaspat, sardinele conservate in suc propriu, semintele de dovlec, nucile, lactatele fermentate si carnea rosie.
   Copilul trebuie sa aiba absolut tot timpul nasul curat. Simplul gest ca isi sufla permanent nasul are drept consecinta diminuarea cu peste 80% a riscului de suprainfectie bacteriana peste cea virala. (DorohoiNews.ro)

Autor: DorohoiNews.ro

 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web