Dorohoi News Logo

Riscul deshidratării: Câtă apă trebuie să bem pe zi în funcție de kg pe care le avem

hidratare

Temperaturile ridicate anunțate de meteorologi sunt foarte periculoase pentru sănătatea noastră Dacă suntem activi și facem sport, riscul deshidratării crește, de aceea nu trebuie să uităm să bem apă.

În zile toride, corpul uman pierde 1,5-2 litri de apă.

Amețelile, senzația de slăbiciune, iar în cazuri extreme chiar și pierdrea cunonștinței, sunt simtomele faptului că organizmul nostru este dezhidratat, potrivit timpul.md.

Experții recomandă să bem câte 30 ml de apă pentru fiecare kilogram al corpului, iar dacă facem sport - și mai mult. Pentru a minimaliza riscul dishidratării, este bine să evităm băuturile care intensifică acest proces, cum ar fi cafeaua, berea, băuturi alcoolice mai tari și băuturi energizante. Nu sunt recomandate nici sucurile dulci.

Ce să bem atunci? Cea mai potrivită pentru zile toride este apa minerală plată, dar nu o bem când deja ne simțim prost, ci de dimineață, câte puțin, cu înghițituri mici.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web