Dorohoi News Logo

De ce nu este bine să folosești bețișoare de urechi

bețișoare de urechi

Multe persoane folosesc bețișoare pentru a-și curăța urechile, însă aceste părți ale corpului au propriul regim de curățare. Vezi de ce nu este bine să folosești bețișoarele și ce trebuie să faci.

Specialiștii de la Academia Americană de ORL au avertizat că folosirea bețișoarelor de urechi poate duce la pierderea auzului, potrivit idealistrevolution.org. Ceara este o secreție normală a urechilor, care acționează ca agent de curățare și are proprietăți protectoare, lubrifiante și anti-bacteriene. Aceasta migrează din timpan către ieșire, curățând canalul urechii, pentru ca apoi să cadă.

Ce se întâmplă când folosești bețișoare de urechi


Când folosești bețișoare de urechi, împingi ceara înapoi în ureche, unde nu ar trebui să fie. În aceste condiții, îți poate bloca timpanul și poate duce la apariția unor complicații și chiar la pierderea auzului. În plus, de câte ori folosești bețișoarele, poți împinge în ureche viruși și bacterii care pot cauza infecții dureroase. Sursa: unica.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web