Dorohoi News Logo

Cum se prepară sucul verde de grâu şi ce beneficii are?

sucul verde de grâu

Sucurile verzi trebuie să ocupe un loc deosebit în alimentaţia celor care îşi doresc să se bucure de o sănătate de fier.

Beneficiile sucului de grâu.

 
Sursa de clorofilă care știm că ajută la oxigenarea corpului cu ajutorul celulelor roșii, mărind și numărul acestora purifică sângele și-l îmbogățește, reducând anemia.
 
Puternic detoxifiant al ficatului. Enzimele și amino acizii prezenți în sucul de grâu ne pot proteja de carginogene mai mult decât orice medicament aflat în lume. Întăresc celulele, detoxifica ficatul și cursul sângelui, neutralizează chimic orice mediu poluant din corpul nostru întâlnit în calea lui”, scrie ligiapop.com.
 
Clorofila se poate extrage din multe plante, însă iarbă de grâu este superioară, deoarece s-a descoperit că, conține peste 100 de elemente de care omul are nevoie. Dacă este crescută în pământ bun, fără chimicale, absoarbe 92 din cele 102 minerale aflate în pământ.
 
Luptă împotrivă tumorilor și neutralizează tumorile.
 
Transformă corpul nostru într-un mediu alcalin, în care boală nu se poate dezvoltă. Abudenta de minerale alcaline elimină mediul foarte acid din corpul nostru.
 
Conține toate mineralele de care omul are nevoie și vitamine, A, complexul de vitamine B, C, E and K.

Mod de preparare

Se iau 2-3 pumni de grau depinde cata iarba doriti sa cresteti si se pun intr-un borcan sau un vas de plastic fiecare ce are se spala bine cu apa (obligatoriu de izvor si nu cu clor de la robinet) apoi la inmuiat in apa de izvor 24 ore timp in care mai invartiti de 2-3 ori.

Dupa acest timp de 24 ore se clateste bine, bine de 2-3 ori tot cu apa de izvor, dupa care se scurge apa si se lasa asa 3 zile cu un ziar deasupra. In aceste 3 zile grau se clateste de 3 ori pe zi dimineata, dupaamiaza si seara. Dupa aceste 3 zile graul ar trebui sa incolteasca aparandui niste mustacioare.

Din acest moment graul poate fi asezat pe un pat de pamant nechimicalizat bob langa bob si chiar bob peste bob de 1 deget, peste care se presara un strat subtire de pamant incat sa astupam graul. Se uda odata dimineata din abundenta iar seara doar stropiti sau pulverizati apa peste el. Incet incet o sa vedeti cum graul incolteste si iarba se ridica incet incet in sus. Aproximativ in 1 saptamana iarba ajunge la 10-15 cm inaltime cand este gata taiat si de stors.

Acum urmeaza stoarcerea ierbii si obtinerea sucului, pentru un randament mai bun poate fi folosit un storcator manual cu ax melcat. Se poate folosi si un storcator pentru fructe dar nu se produce la fel de mult suc. Se taie o mana de iarba cu ajutorul unei foarfece se introduce in storcator si se obtine sucul.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web