Îndepărtarea eficientă a fardurilor este un pas extrem de important pentru un ten sănătos şi strălucitor. Dacă vrei să eviţi demachiantele agresive din comerţ, poţi încerca unele soluţii complet naturale, pe care cu siguranţă le ai la îndemână.
Uleiul de măsline
Chiar şi cele mai încăpăţânate farduri se dezintegrează în contact cu uleiurile naturale. Acestea reuşesc să descompună urmele rezistente de mascara, tuş sau creion dermatograf în numai câteva clipe. Pe de altă parte, uleiul are capacitatea de a-ţi hidrata intens pielea şi de a reduce necesitate de a freca intens pielea pentru eliminarea fardurilor. Vei evita în acest fel agresarea zonelor sensibile din jurul ochilor, în care apar de obicei primele semne ale îmbătrânirii. Pune pe o dischetă demachiantă câteva picături de ulei de măsline şi şterge cu grijă tenul, apoi insistă asupra ochilor.
Avocado
Pasta obţinută dintr-un avocado bine copt este demachinatul 100% natural care te va uimi. Are o consistenţă grasă, datorită conţinutului ridicat de acizi graşi omega 3, ceea ce îl transformă într-un inamic serios al fardurilor rezistente. Pisează o jumătate de avocado, aplica pasta obţinută pe ten, las-o să acţioneze câteva minute, apoi îndepărtează cu o dischetă demachiantă.
Uleiul de cocos
Pe lângă aroma sa delicioasă şi beneficiile excelente pentru sănătate, uleiul de cocos poate fi un ajutor esenţial şi în domeniul cosmetic. Foloseşte câteva picături de ulei de cocos sau dacă îl păstrezi la frigider, un vârf de linguriţă cu unt de cocos, topeşte-l în palme şi aplică pe ten, inclusiv pe ochi. Cu o dischetă demachiantă, îndepărtează uleiul de cocos de pe faţă. Acesta va dizolva rapid fardurile, lăsându-ţi tenul perfect curat.
Iaurtul
Pentru că este la rândul său bogat în grăsimi, iaurtul poate fi folosit cu succes pe post de demachiant complet natural. Conţine de asemenea acid lactic, o substanţă cu efect de peeling, care va îndepărta celulele moarte de la suprafaţa pielii şi va contribui la eliberarea porilor. Foloseşte un iaurt ceva mai gras pe care să-l aplici pe ten. Lasă-l să acţioneze timp de 15-20 de secunde, apoi îndepărtează-l cu o dischetă demachiantă sau burete demachinat din fibre naturale. Sursa: eva.ro