Cu excepţia câtorva persoane norocoase, care rămân slabe orice ar face, toată lumea se îngraşă în jur de zece kilograme, între 20 şi 60 de ani.
Genetica
Greutatea fiecăruia depinde de gene. Dacă eşti programat să fii mai rontund, este inutil să încerci să pari costeliv. Nu poţi trece peste greutatea de echilibru. Calculează-ţi greutatea de echilibru cu ajutorul unui nutriţionist şi fixează-ţi obiective realizabile.
Vârstă
Între 20 şi 60 de ani, majoritatea oamenilor se îngraşă în jur de 10 kilograme. Asta pentru că nu mâncăm şi nici nu consumăm la fel la 20, 35 sau 50 de ani. După 40 de ani, ar trebui să acorzi o atenţie sporită alimentaţiei. Mănâncă cât mai diversifiacat şi fă mişcare.
Dietele
Aproape toate regimurile de slăbire te fac să slăbeşti, iar apoi te îngraşi, căci 95% dintre ele eşuează. Regimurile te fac să crezi că odată ce ai slăbit aşa vei rămâne şi vei putea să mănânci în perioada de stabilizare tot ce ai eliminat din alimentaţie. După o perioada de privare poţi ceda mâncând în exces, uneori de manieră compulsivă. Tot ceea ce trebuie să faci este să îţi adaptezi alimentaţia nevoilor reale ale organismului tău.
Hormonii
De la prima menstruaţie până la menopuaza, femeile dau vina pe hormoni penru că se îngraşă. Studiile arată că greutatea femeilor creşte constant între 20 şi 60 de ani, fără să aibă o accentuare în jurul vârstei de 50 de ani. De fapt, înainte şi în timpul menopuaze, silueta este cea care se modifică, din cauza căderii nivelului de estrogeni.
Stresul, depresia
Cauzele îngrăşării sunt adesea de natură psihică. Inevitabil te îngraşi dacă mănânci că să te linişteşti, din cauza singurătăţii sau a tristeţii. Hrana este un mijloc de îndepărtare a stresului foate accesibil. Când mănânci nu te mai gândeşti la probleme. Sursa: realitatea.net