Dorohoi News Logo

Ţi se înfundă urechile? Iată ce boală ai putea avea

se înfundă urechile

Senzaţia de urechi înfundate poate să ascundă, printre altele, o afecţiune gravă cum ar fi otita. În cele mai multe cazuri, însă, acest disconfort este cauzat de dopurile de cerumen sau poate să apară odată cu diferenţele de altitudine.

„Acum două săptămâni am fost la munte şi pe drum mi s-au înfundat urechile foarte tare. Nu mi-a trecut în totalitate de atunci, iar când înghit simt că îmi pocneşte ceva în ureche. Am impresia că şi auzul mi-a fost afectat”, spune Laura Marinescu.

Dr. Elena Latcan, medic primar ORL la Centrul de Diagnostic şi Tratament “Dorobanţi”, Bucureşti spune că în acest caz, un examen ORL este foarte necesar pentru început, scrie doctorulzilei.ro.

„Cauzele manifestărilor prezentate pot fi schimbările de presiune cu altitudinea ce influenţează bună funcţionare a urechii, o alergie nazală la rece, existenţa unei sinuzite vechi, care s-a acutizat la schimbarea de mediu, ori un dop de ceară. În toate situaţiile amintite, comunicarea nas -ureche, prin trompa lui Eustachio s-a înfundat (otita seroasa, hipoacuzie de transmisie sau mixtă). Este nevoie atât de înlăturarea cauzelor, dar şi a tratamentului medicamentos. De exemplu, dacă e sinuzita cel mai indicat este să luaţi antibiotic. Problema se poate rezolva şi cu antiinflamatoare, antialergice sau dezobstruante nazale (spray/ picături)”.

Urechile se înfundă şi în timpul unei răceli puternice pentru că trompa lui Eustachio (conductul care face legătură între faringe şi urechea medie) nu egalizează presiunile corect, mai ales la cei cu respiraţie nazală dificilă. Aceeaşi senzaţie supărătoare se produce şi în cazul perforaţiilor timpanale acute, după traumatisme că lovituri peste ureche sau atunci când aveam de-a face cu un corp străin. În situaţia în care acest disconfort nu dispare de la sine, este necesară prezentarea pentru consultaţie şi tratament la medicul ORL. Sursa: realitatea.net

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web