Dorohoi News Logo

Este oficial! Spitalul Municipal Dorohoi a primit finanţare pentru un Computer Tomograf

CT la Spitalul Dorohoi

Spitalul Municipal Dorohoi se poate mândri cu o nouă realizare de proporții foarte mari și anume obținerea finanțării pentru un Computer Tomograf.

Reamintim faptul că ministrul sănătății, Nicolae Bănicioiu, a ajuns în data de 10 noiembrie 2014, la Botoșani și a vizitat și Spitalul Municipal Dorohoi. În cadrul vizitei, Nicolae Bănicioiu a primit atât verbal cât și scris, solicitările care ar completa îmbunătățirea actului medical din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi. Printre aceste solicitări s-a aflat bineînțeles și dotarea cu un Computer Tomograf. Acesta a răspuns solicitărilor și a confirmat faptul că se pot rezolva și le va avea în vedere.

„Am primit mai multe solicitări printre care și câteva solicitări legate de Computerul Tomograf. Aici vom contribui și noi și văd că Spitalul Dorohoi este manageriat foarte bine, având în vedere că nu are datorii foarte mari dar și faptul că se va reuși să se aducă medic pentru Computerul Tomograf. Deci, din punctul meu de vedere, lucrurile se pot rezolva.”, a declarat  la vremea aceea, pentru Dorohoi News, Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății.

Iată că aceste solicitări și promisiuni s-au materializat, iat Nicolae Bănicioiu a aprobat finanțarea de aproximativ 1.900.000 lei pentru achiziționarea unui CT.

„Dorohoiul va avea un Computer Tomograf modern. Au fost alocați așa după cum s-a discutat în toamna anului trecut, ministrul Bănicioiu a alocat dorohoiului 19 miliarde iar Consiliul Local Dorohoi va pune diferența de sumă. Suntem deja în proceduri de achiziție a unui Computer Tomograf modern, lucru care mă bucură foarte mult pentru că un Computer Tomograf chiar înseamnă o realizare deosebită a Spitalului Municipal. Foarte mulți oameni din zona aceasta vor putea beneficia de servicii specializate și de calitate. Avem medic specialist în persoana medicului Anton, o persoană avizată și experimentată în acest domeniu, avem și infrastructura, adică locul în care va fi amplasat, deci totul este pe drumul cel bun. Banii sunt primiți prin credit de buget la Spitalul Municipal Dorohoi, iar acum se lucrează la caietul de sarcini și sper ca în timpul cel mai scurt să apară pe SEAP.”, a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi. (Andrei B.)

Autor: DorohoiNews.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web