Dorohoi News Logo

Ce substanțe conține rujul de buze

rujul de buze

Ingredientele care se regasesc intr-un ruj pot sa difere in functie de culoarea si de firma care il produce, dar exista unele substante care se regasesc in toate aceste cosmetice.

Profesorul de chimie Andy Brunning a realizat un infografic in care prezinta toate ingredientele unui ruj de buze, scrie adevarul.ro, care citeaza Daily Mail.

In primul rand, 65% din compozitie unui ruj este data de uleiul de ricin, care ii asigura proprietatile de hidratare si face posibila intinderea pe buze a produsului. Un ruj contine de asemenea ceara de albine (15%) si lanolina (5%), aceasta din urma fiind o substanta secretata de glandele oilor. Un procent de 5% este dat de diferite parfumuri sau chimicale care confera anumite culori si arome.

Pentru culoarea rosu carmin se foloseste de obicei un praf colorat obtinut din gandacei pisati, insecte care traiesc pe anumite specii de cactus. Gandacii sunt fierti in amoniac sau in solutie de carbonat de sodiu, apoi solutia este filtrata si se adauga potasiu si hidratat de aluminiu.

Un ruj de culoare roz contine de obicei oxid de titaniu, care este un compus alb si dilueaza astfel pigmentul rosu.

Rujurile a caror culoare rezista mult timp pe buze au in compozitie o substanta chimica numita eostin. Iar cele care confera buzelor mai mult volum contin capsaicina, un ingredient extras din ardei iute, care inflameaza putin pielea. sursa: sanatate.bzi.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web