Dorohoi News Logo

Pericolul neştiut. Ingrediente din guma de mestecat care cauzează cancer

guma de mestecat

De regulă, oamenii nu acordă o atenţie prea mare ingredientelor din guma de mestecat, deoarece guma nu este menită să fie înghiţită. Dar asta nu înseamnă că ingredientele, dintre care multe sunt cu adevărat periculoase, nu pătrund în organism.

Aşa cum se întâmplă şi cu ingredientele toxice din produsele de îngrijire personală, cum sunt, de exemplu, loţiunile, care se absorb direct prin piele şi ajung în sânge, şi ingredientele gumei de mestecat se absorb rapid şi direct prin mucoase, ocolind sistemul digestiv, care ar bloca, în mod obişnuit, absobţia unora dintre ele.

Din aceste motive, dacă eşti un împătimit al gumei de mestecat se recomandă să citeşti cu atenţie ingredientele conţinute de produsul tău preferat. În cazul în care descoperi ingredientele nocive analizate şi descrise de un studiu recent, indiferent de cât de dulce ar fi gumă, s-ar putea ca în urmă să rămâi cu un gust amar…

Aspartam
Gumele fără zahăr conţin adeseori aspartam pe post de îndulcitor artificial. Aspartamul este metabolizat atât în alcool metilic (o otravă) şi formaldehidă (o substanţă cancerigenă folosită la îmbălsămare şi care nu se elimina din organism prin filtrarea normală a deşeurilor asigurată de către ficat şi rinichi). Aspartamul este corelat cu malformaţii congenitale, cancer, tumori cerebrale şi creşterea în greutate.

BHT (Hidroxitoluen butilat)
BHT este atât de toxic încât a fost interzis în multe ţări. În România, însă, este adesea folosit pe post de conservant în gumă de mestecat şi în alte alimente procesate. BHT a fost corelat cu boli toxice ale organelor interne, printre care şi boli renale şi hepatice. De asemenea, provoacă hiperactivitate la copii şi poate fi cancerigen.

Calciu din cazeină-peptonă (fosfat de calciu)
Întâlnit mai ales în guma „Profesională”, se speculează că acest ingredient ar fi folosit pe post de agent de albire sau de texturare. Fiind un derivat din lapte deosebit de procesat, efectele pe termen lung ale ingerării acestuia nu se cunosc foarte bine, deşi cazeina a fost corelată anterior în China cu o serie de toxiinfecţii cauzate de anumite branduri de hrană pentru bebeluşi. Sursa: secretele.com

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web