Dorohoi News Logo

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când mergi cu picioarele goale

descult

Ideea că tălpile au contact direct cu organele corpului a fost preluată din medicina tradiţională chineză. Această conexiune între diferitele puncte de pe tălpi şi organe se realizează prin intermediul unor canale prin care circulă energia vitală din corp, numite meridiane. Această energie vitală se face „vinovată” de funcţionarea în parametri optimi a organelor interne.

Stimularea meridianelor prin intermediul punctelor din talpă este, aşadar, la îndemâna oricui prin mersul desculț. Mersul cu picioarele goale nu este altceva decât un masaj binefăcător al tălpilor, nu doar relaxant, dar și extrem de sănătos și o sursă valoroasă de alimentare a organismului cu energie.

Organismul nostru funcționează datorită sistemelor bine-cunoscute: sistemul nervos, digestiv, respirator, sanguin, limfatic etc. Medicina asiatică acordă o importanță crescută și unui alt sistem pe care noi, europenii, avem tendința să-l ignorăm: sistemul energetic. Acesta este alimentat prin „intrări” răspândite pe toată suprafața corpului, iar punctele de pe talpă reprezintă și ele astfel de „intrări”. Prin acestea este captată energia vitală, care irigă toate organele, condiție esențială pentru a avea un corp sănătos și, în egală măsură, o minte sănătoasă.
Beneficiile mersului cu picioarele goale, 5-10 minute de mers desculț zilnic ameliorează considerabil:

– Stresul și anxietatea;
– Hipertensiunea;
– Sindromul premenstrual;
– Durerile musculare și articulare;
– Insomniile și apneea de somn;
– Ritmul cardiac;
– Artrita reumatoidă;
– Astmul și problemele respiratorii;
– Tulburările digestive;
– Tulburările hormonale.
Sursa: avantaje.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web