Dorohoi News Logo

Pacienții pot cere din 26 octombrie vouchere de analize gratuite pentru tratamentul fără interferon

analize_gratuite

Pacientii cu hepatita C si ciroza hepatica pot solicita, din 26 octombrie, vouchere care le permit sa efectueze gratuit investigatiile necesare la intocmirea dosarelor pentru aprobarea tratamentului fara interferon, informeaza Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), citata de Mediafax.

Reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) au precizat ca, in 26 octombrie, voucherele pentru investigatiile necesare la intocmirea dosarelor pentru aprobarea tratamentului fara interferon vor ajunge la medicii de specialitate care vor realiza prescrierea tratamentului si monitorizarea pacientului in centrele din: Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Sibiu, Targu Mures, Timisoara si Oradea.

„Incepand de saptamana viitoare, pacientii pot solicita voucherele pentru investigatiile necesare a fi depuse la dosarul pentru aprobarea tratamentului fara interferon. Consider ca accesul la aceasta noua terapie este un pas important, extrem de necesar pentru aceasta categorie de bolnavi. Sper ca anul viitor sa putem extinde tratamentul fara interferon al hepatitei C si la stadiul F3", a declarat, luni, Vasile Ciurchea, presedintele CNAS. Integral pe hotnews.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web