Dorohoi News Logo

Remedii pentru ochi obositi

ochi lacrima

Daca ai inceput in forta munca, dupa minivacanta de Sarbatori, probabil deja resimti oboseala acumulata dupa numai cateva zile. Cum punctul central sunt ochii, merita sa le acorzi putina atentie, folosind ce ai prin frigider si camara.
    Daca ai ochii umflati sau ai asa-zisele pungi sub ochi, foloseste-te cu incredere de castravete sau de plicuri de ceai cu cafeina (care contine tanina). Tine pe ochi si sub ei feliile de castravete timp de 15 minute, pentru ca pielea sa redevina ferma si sa absoarba fluidele.
   Pentru a ajuta productia de colagen, mananca alimente bogate in Vitamina C. Pentru a reduce retentia de apa la nivelul ochilor si zonei de sub ei, bea apa, limiteaza cantitatea de alcool si odihneste-te mai mult.
   Pentru cearcane, foloseste un anticearcan cat mai apropiat de nuanta tenului tau - unul mai deschis nu va face decat ca cearcanele sa para gri. De asemenea, hidrateaza aceasta zona cu ulei de jojoba, este sfatul expertilor citati de Whole Living.
   Pentru a ameliora aspectul deranjant al cearcanelor, consuma alimente cu Vitamina K, pentru ca acaesta fortifica peretii vaselor de sange. Poti folosi chiar, local, un tratament cu aceasta vitamina. Si in acest caz este necesara odihna.
   In ceea ce priveste "laba gastei", cauta sa-ti hidratezi zona afectata cu ulei de jojoba, susan, pentru o mai mare flexibilitate a pielii. Pentru a minimaliza actiunea nociva a radicalilor liberi si a expunerii la soare, apeleaza la antioxidanti de tipul vitaminelor A,C si E. (DorohoiNews.ro)
 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web