Delicios e putin spus cand vine vorba de aceasta minunatie de preparat cu miere si susan. Susanul macinat este folosit pentru a prepara o pasta (tahini), care in ciuda aportului caloric crescut, desavarseste orice regim alimentar.
Pentru rezultate optime, se recomanda sa consumi pasta de susan pe stomacul gol. Tahini este o excelenta sursa de vitamine si minerale. Este bogat in fier, magneziu, calciu, mangan, cupru si fosfor, precum si in acizi grasi omega 3 si omega 6. Preparatul contine numerosi aminoacizi si vitamine esentiale precum E, A si B.
Combinatia de susan si miere este ideala pentru stimularea sistemului imunitar, consolidarea sistemului musculo-scheletic, stimularea activitatii mentale si cresterea rezistentei fizice. Preparatul este eficient impotriva constipatiei si a bolilor de stomac, si reduce pofta de mancare, ceea ce il recomanda inclusiv in dietele pentru slabit. Este adeseori folosit in tratamentul colitei, gastritei si ulcerului.
Cum sa prepari acasa pasta de susan cu miere:
Se prepara foarte simplu: trebuie doar sa pui laolalta 1 lingura de miere si 1 lingura de susan intr-un castron si sa amesteci bine cele doua ingrediente pana la obtinerea consistentei unei paste omogene. sursa: sanatate.bzi.ro