Pe rafturile supermarket-urilor gasesti astazi mai peste tot prin tara diferite branduri de bere de ghimbir. Dar cel mai indicat este sa iti prepari propria bautura acasa, care este atat mai sanatoasa, cat si mai savuroasa decat cele disponibile in comert. Cu ingredientele potrivite, poti prepara cu usurinta 1 litru de bere de ghimbir perfect naturala in propria bucatarie.
Ingrediente:
2 cani de apa
1 cana de ghimbir decojit si dat pe razatoare
1 lingurita de miere
Sucul a 2 lamai verzi
2 cani de apa minerala carbogazoasa
Intai pune apa la fiert intr-un vas. Atunci cand apa da in clocot, adauga la ea ghimbirul. Redu focul si mai lasa vasul pe foc timp de 5 minute. Strecoara lichidul dupa fierbere folosind o strecuratoare cu plasa fina. Stoarce bine bucatelele de ghimbir pentru a nu irosi sucul imbibat in ele. Dupa strecurarea amestecului, pune vasul cu lichidul la gheata sau la frigider pana ce ajunge la temperatura camerei (20-22 ° C). Dupa racire, amesteca apa minerala cu fiertura de ghimbir, apoi adauga sucul lamailor si mierea. sursa: sanatate.bzi.ro