In cancerul de piele, se foloseste extractul sau tinctura, planta prospata. Pulberea, tinctura, extractul, ceaiul sunt folosite in litiaza biliara insotita de colici, in dischinezie biliara, in hepatita acuta - A,B si C - si cronica, in ciroza hepatica, in cancerul hepatic, pancreatic.
In combinatie cu talpa gastei este folosita in tratarea ischemiei cardiace, mai ales cand este insotita de valori crescute ale colesterolului, in angina pectorala.
Sub forma de unguent, rostopasca este folosita in tuberculoza cutanata, in infectii fungice la nivelul pielii, in diferite eczeme infectioase.
Pentru ochi obositi, miopie, pleoapele inchise se ung cu suc proaspat de rostopasca, dupa care se lasa pana se usuca de la sine. Efectele relaxante si regenerante asupra vederii ale acestor aplicatii cu suc proaspat de rostopasca sunt deosebite.
Atentie, sucul nu trebuie sa ajunga in ochi, deoarece este foarte iritativ.
Aplicatii directe cu suc, cataplasma sau spalaturi se fac si in tratarea vegetatiilor veneriene-condiloame acuminate sau infectie genitala cu HPV, negi, herpes cu diferite localizari, uretrite gonococice, cistite, candidoze vaginale.
Contraindicatii
Rostopasca este total contraindicata gravidelor, deoarece stimuleaza contractiile uterine si poate provoca avortul.
In doze mari, rostopasca produce intoxicatii, cu simptome ca: voma si colici abdominale, diaree sau paralizia centrului respirator din sitemul nervos central. Nu se fac tratamente interne cu rostopasca fara indrumarea specialistului. sursa: life-carebio.com