Dorohoi News Logo

Gălbenuşul de ou e mai nociv decât fast food

galbenus

Trei cercetători canadieni au efectuat un studiu controversat, în urma căruia s-a descuperit că gălbenuşul de ou conţine aproape dublu cantitatea de cholesterol faţă de majoritatea produselor fast-food.
  

Autorizat de experţii în studierea infarctului miocardic şi dinamica colesterolului  din cadrul Universităţii Western Ontario şi St. Michael's Hospital din Toronto, studiul a fost publicat în revista „Canadian Journal of Cardiology“. Rezultatele relevă că gălbenuşul,  în functie de mărimea oului, conţine între 215-275 miligrame de colesterol, în contrast cu majoritatea produselor fast-food care nu conţin mai mult de 150 miligrame de colesterol.
  

„Nu există niciun dubiu asupra albuşului, care rămâne una dintre cele mai importante surse de proteine, însă  gălbenuşul, nu ar trebui consumat sub nicio formă de către persoanele adulte care au predispoziţie genetică la afecţiuni cardiovasculare“ afirmă autorii acestui studiu.

 „Gălbenuşul de ou devine o adevarată bombă ascunsă pentru persoanele care au colesterolul ridicat sau au suferit pre-infarcturi“ avertizează aceştia.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web