Dorohoi News Logo

Ora la care mănânci este mai importantă decât ceea ce mănânci

Ora la care mănânci

Persoanele care sar peste mese, mananca pe fuga sau la ore tarzii sunt mai puţin sanatoase decat cele care un program regulat de mese, potrivit unui nou studiu realizat de o echipa de cercetatori de la King’s College London si Universitatea São Paulo.

Autorii studiului au analizat efectele nutritive ale obiceiurilor alimentare si susţin ca respectarea unui program al meselor este cruciala pentru sanatatea noastra, scrie CSID.

Echipa de cercetatori noteaza intr-o lucrare publicata in British Journal of Nutrition ca sunt necesare mai multe studii pentru a stabili cu exactitate efectele meselor neregulate. Se pare ca un program haotic al meselor pot creste riscul de dezvolta diabet de tip 2, hipertensiune si chiar obezitate, potrivit eva.ro.

Daca nu mananci la ore fixe, organismul tau nu stie cand va primi hrana si de la prima masa se vede nevoit sa isi pastreze nutrienţi pentru mai tarziu, ceea ce inseamna ca te vei alege cu cateva depozite de grasime, respectiv cateva kilograme in plus. Cel mai rau, insa, este sa mananci la ore foarte tarzii sau chiar sa te trezesti noaptea pentru mancare.

Persoanele care lucreaza noaptea si sunt nevoite sa manance la ore tarzii, au cel mai adesea probleme de greutate, pentru ca procesul de digestie este in repaus noaptea, iar activitatea cardiaca scade semnificativ. De aceea, aceste persoane au un risc de doua ori mai mare de a ajunge la obezitate decat cele care mananca echilibrat si la aproximativ aceleasi ore din zi.

„Se pare ca exista mai mult adevar decat credeam in faimoasa zicala Mananca la micul dejun ca un rege, la pranz ca un prinţ si seara ca un cersetor. Cu toate acestea, sunt necesare investigaţii ulterioare. Desi inţelegem mai bine ce anume ar trebui sa mancam, ramane intrebarea care dintre mese ar trebui sa ne ofere cel mai mare aport de energie. Desi dovezile sugereaza ca un aport mai mare de calorii este asociat cu obezitatea, inca nu inţelegem daca aportul energetic alimentar ar trebui distribuit egal pe parcursul zilei sau daca micul dejun ar trebui sa ofere cea mai mare parte a energiei", a explicat doctorul Gerda Pot, expert in nutriţie la King’s College London si co–autor al studiului. sursa: sanatate.bzi.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web