Dorohoi News Logo

Vitamine și minerale care, în exces, îți afectează inima

Vitamine și minerale

Anumite minerale si vitamine trebuie suplimentate numai la recomandarea unui medic. De asemena, este indicata realizarea unor analize medicale, pentru a nu risca boli grave din cauza surplusului de vitamine si minerale.

Fierul
Un element nutritiv cu rol important in organism, fierul formeaza hemoglobina care transporta oxigenul de la plamani in corp. O dieta variata din care nu lipsesc carnea rosie, semintele de dovleac, stafidele, tonul, portocalele, prunele asigura fierul necesar organismului.

Daca iei si suplimente alimentare cu fier, fara sa ceri sfatul unui medic, risti sa suferi de boli de ficat, inima sau pancreas. De asemenea, pot aparea inflamatii.

Calciul
O cantitate prea mare de calciu, mai ales la femeile gravide, lauze sau care alapteaza, este posibil sa faca mai multa rau. Calciul care nu ajunge la oase, se depune pe vasele de sange.

De aici pana la aparitia unor afectiuni cardiovasculare este doar un pas. Un alt pericol ar fi sa se acumuleze in zona rinichilor, ajungand treptat la formarea de pietre, asa-numitii calculi renali.

Vitamina E
Este un tip de vitamina care asigura buna functionare a organismului. Vitamina E Are efect antioxidant, pastreaza sanatatea parului, a unghiilor si a pielii. Din pacate, insa, un surplus de vitamina E poate sa creasca riscul de cancer si de boli cardiovasculare atat la femei, cat si la barbati.

Ce e de facut? in locul unor suplimente alimentare care o contin, alege sa mananci diversificat, alegand adesea si alimente care contin vitamina E: seminte de floarea-soarelui, alune, migdale, spanac, rosii, kiwi, ulei de masline.

Potasiul
Prea mult potasiu in sange poate afecta buna functionare a inimii. Afectiunea poata denumirea de hiperpotasemie. Cresterea nivelului de potasiu poate fi cauzata si de afectiuni ale rinichilor, precum insuficienta renala, sau de diabet.

Nu doar un plus de suplimente alimentare care contin potasiu iti fac rau, din cauza ca rinichii intampina dificultati in a-l elimina, ci si unele medicamente, precum antibioticele, cele pentru reducerea tensiunii arteriale, anticoagulantele, unele antiinflamatoare. sursa: clicksanatate.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web