Atunci cand ai diabet, organismul nu mai poate transforma carbohidratii din mancare in energie, iar nivelul tau de zahar din sange creste. In timp, exista riscul unor boli de inima, orbire, de afectare a nervilor si a organelor, precum si de alte probleme de sanatate.
Boala afecteaza persoane de toate varstele, iar simptomele timpurii sunt tacute si pot fi cu usurinta trecute cu vederea. O persoana din trei care are diabet de tip II nu stie ca are boala, desi, afirma medici, semnele exista. Astfel, setea excesiva este un simptom, alaturi de gura uscata, apetitul exagerat, urinarea frecventa – uneori din ora-n ora - si o pierdere sau castigare in greutate anormala. Simptomele care apar mai tarziu sunt nivelul crescut de zahar in sange, dureri de cap, vedere incetosata, precum si oboseala. In unele cazuri, diabetul de tip II nu este descoperit decat in momentul in care devine o problema serioasa de sanatate, noteaza adevarul.ro.
„Steguletul rosu“ include taieturi si rani care se inchid greu, infectii frecvenete ale tractului urinar, iritatii ale pielii, dureri de burta. Diabetul afecteaza viata sexuala prin faptul ca distruge nervii si vasele de sange din zona genitala. Poate determina o pierdere a placerii si o imposibilitate de a avea orgasm la femei, care sunt predispuse si la uscaciune vaginala. O femeie din trei diagnosticata cu diabet are astfel de probleme sexuale. Intre 35% si 70% din barbatii cu acelasi diagnostic se confrunta cu un nivel mai mare sau mai mic de impotenta in timpul vietii. In: Stiri din Sanatate