Asociația Pro Consumatori (APC) trage un semnal de alarmă cu privire la denaturarea legală a unor produse realizate în baza unor reţete tradiţionale şi, totodată, promovează un stil de viață sănătos, atrăgând atenţia în privinţa unor produse alimentare bogate în grăsimi/ acizi grași saturați, zaharuri, sare și aditivi alimentari cu un risc ridicat asupra sănătății consumatorilor.
Asociația Pro Consumatori (APC) a achiziționat 16 tipuri de pizza congelată în vederea realizării unui studiu privind calitatea acestora. 81% dintre sortimentele de pizza analizate sunt importate din țări ca Germania, Franța și Polonia!
Studiul a fost realizat de către o echipă de experți ai APC, coordonați de către conf. univ. dr. Costel Stanciu. La realizarea acestui studiu s-au avut în vedere următoarele obiective:
Pizza cu 15 E-uri poloneze!
La 94% dintre sortimentele de pizza analizate nu se menționează tipul de făină folosită la realizarea blatului!
81% dintre sortimentele de pizza analizate conțin aditivi alimentari, adică E-uri, de la 2 aditivi alimentari până la 15 aditivi alimentari!
81% dintre sortimentele de pizza analizate sunt importate din țări ca Germania, Franța și Polonia!
63% dintre sortimentele de pizza analizate conțin nitrit de sodiu!
porție de pizza, adică 150 de grame, conține până la 2,3 grame de sare!
Pizza este un produs hipercaloric și hipersodic!
La numai 19% dintre sortimentele de pizza analizate producătorii menționează separat compoziția blatului și a toppingului!
19% dintre sortimentele de pizza analizate contin aromă de fum!
13% dintre sortimentele de pizza analizate conţin glutamat monosodic! Sursa: jurnalul.ro