Anumite alimente pe care le consumăm într-un moment greşit al zilei pot cauza balonare, aciditate la stomac sau dereglări de tranzit intestinal. Astfel, corpul îţi transmite că nu e momentul cel mai bun pentru a consuma acel aliment. Dacă te confrunţi cu asemenea simptome, încearcă sfaturile de mai jos şi vezi dacă te ajută să obţii o digestie mai bună.
Când este bine şi când nu este bine să consumi un anumit aliment?
Bananele
La prânz: întăresc sistemul imunitar şi îmbunătăţesc aspectul pielii
La cină: favorizează formarea de mucus în exces şi îngreunează digestia
Merele
La micul dejun: scad glicemia şi reduc nivelul colesterolului rău
La cină: sunt greu de digerat şi cresc aciditatea din corp
Iaurtul
La micul dejun: creşte aciditatea în corp dacă este consumat pe stomacul gol
La cină: îmbunătăţeşte digestia
Roşiile
La micul dejun: îmbunătăţesc digestia şi accelerează metabolismul
La cină: predispun la inflamaţii digestive şi balonare
Portocalele
La micul dejun: irită mucoasa stomacului şi cresc riscul de gastrită
Gustări între mesele principale: îmbunătăţesc digestia şi accelerează metabolismul
Oleaginoasele
La prânz: scad presiunea arterială
La cină: favorizează depunerea grăsimilor, contribuind la luarea în greutate.
Fructele nu se consumă niciodată imediat după ce ai luat masa, ci doar pe stomacul gol. Astfel că dimineaţa, imediat după trezire, ar fi cel mai bun moment să optezi pentru unele fructe, dacă nu ai probleme de stomac. De asemenea, dacă obişnuieşti să le consumi după masă este recomandat să laşi măcar 2-3 ore între masa principală şi gustarea care cuprinde un fruct.
Bineînţeles că regula de bază este aceea de a-ţi asculta organismul, însă dacă ai constatat că te balonezi foarte tare după fructe poate ar fi bine să schimbi momentul în care le consumi şi să observi dacă mai au acelaşi efect asupra sistemului digestiv. Sursa: eva.ro