Exista o vorba care spune ca persoanele cu maini reci au mereu sufletele calde si spun adevarul. Cand vine vorba despre problemele de sanatate insa, semnele pe care ti le transmite corpul tau nu sunt de neglijat.
Este normal ca mainile sa se raceasca, pe masura ce scad temperaturile deoarece incetinirea circulatiei sangelui in extremitatile corpului permite mentinerea unei temperaturi potrivite in corp. Chiar si in conditii meteorologice propice este firesc ca organismul sa incerce sa echilibreze temperatura corporala si, deci, sa-ti reaceasca mainile.
Chiar si asa insa, exista anumite simptome care ar trebui sa-ti dea de banuit si care ar putea fi semnul ca ai probleme putin mai mari decat ai fi crezut:
1. Ai mainile si picioarele in permanenta reci.
2. Ti se schimba culoarea pielii.
3. Te simti impietrita si amortita.
4. Simti furnicaturi.
5. Ti se irita pielea.
6. Simti ca pielea te strange.
Afectiuni asociate mainilor reci
Conform specialistilor, mainile reci pot fi sociate anemiei, diabetului, trombangeita obliteranta sau boala Raynaud. Toate aceste probleme duc la ingreunarea circulatiei sangvine in organism si trebuie sa consulti medicul inainte de a-ti pune pe cont propriu un diagnostic.
Specialistii spun, de asemenea, ca racirea mainilor poate fi determinata de reactii alergice la anumite medicamente.
Cum sa-ti pastrezi mainile calde
Cea mai buna solutie de a-ti pastra confortul termic este aceea de a purta, in exterior, manusi rexistente. Apeleaza la articole cu strat dublu si fereste-te de cele cu degete descoperite.
Nu in ultimul rand, nu uita de consultatia medicala, deoarece doctorul este cea mai potrivita persoana pentru a-ti da sfaturi in astfel de cazuri. Sursa: perfecte.ro