Vrei să arăți mai bine, să te simți mai bine și să te asiguri că te menții tânăr(ă) cât mai mult timp? Atunci trebuie să-ți schimbi stilul de viață. Țelul propus de mine nu este ceva ce obții pocnind din degete și, chiar dacă nu ți se va părea că ți-a luat mult timp să ajungi la forma dorită, apoi va trebui să ți-o păstrezi. De fapt, veți observa, dacă vă apucați serios de treabă, că mereu veți dori mai mult, să faceți ceva în plus, să descoperiți de ce mai sunteți în stare.
1. Ia decizia și fixează-ți ținte
Este pasul cel mai important. Să-ți schimbi viața nu este o decizie ușoară. Necesită disciplină și determinare.
Fă-ți poză când începi și pune-o undeva la vedere și apoi din nou, la intervale regulate, pentru a monitoriza efectele. Îți va fi mai ușor să te motivezi. Nu arunca niciodată prima poză ca să știi mereu unde nu vrei să te mai întorci vreodată.
Fixează-ți ținte și oferă-ți recompense odată ce le-ai atins. Prăjitura preferată sau ceva ce ți-ai dorit mult să-ți cumperi după o lună de program susținut sau după ce ai dat jos X kg. E chestie de decizie personală.
E important, însă, să te cunoști, să te evaluezi corect și să știi cum să te motivezi. Este, poate, cel mai important pentru a putea reuși în orice îți propui în viață, nu doar în legătură cu acest program.
2. Fă-ți planul și ține-te de el
Evaluează-te din punct de vedere al voinței, fixează-ți un program cu care crezi că te-ai putea obișnui pe termen lung și ține-te de el! Indiferent cât de obosit(ă), ocupat(ă) ești sau cât de tare te-ar durea atunci când vei avea febră musculară.
Poți să-ți fixezi să faci doar în timpul săptămânii și să iei pauză tot weekend-ul, să faci o zi da una nu sau orice altă variantă. Eu am ales să fac antrenamente zilnice fiindcă sunt o persoană leneșă iar un ritm susținut nu mă lasă să mă obișnuiesc cu leneveala. Dar a fost o alegere personală. Fiecare își cunoaște caracterul.
3. Curăță-ți dieta
Trebuie să începi să mănânci deștept ca să ai energie și să-ți maximizezi rezultatele. Plus că, în cazul abdomenului, de exemplu, dieta este extrem de importantă. Tot ce trebuie să știi despre ceea ce numesc eu mâncat deștept am rezumat într-o serie de articole pe care denumit-o “ABC-ul nutriției deștepte”.
4. Hidratează constant
Este esențială pentru organism chiar dacă nu faceți sport sau nu decideți să mâncați corect. Poate că ar fi trebuit să fie primul punct al acestui program. Trebuie să beți cam 2-3 litri de apă sau ceai pe zi. Câte puțin și constant.
5. Mărește-ți rezistența
Și, totodată, slăbiți. Cu exerciții de tip cardio: alergat, urcat scările în ritm alert, sărit coarda.
6. Sculptează-te
Cu exerciții funcționale cu propria greutate. E important să vă lucrați toți mușchii.
7. Mărește-ți flexibilitatea
Tot cu exerciții specifice, adică de stretching. Articulațiile și mușchii cu flexibilitate mare vă vor ajuta să vă mențineți agilitatea, deci tinerețea, mai mult timp.
8. Odihnește-te corespunzător
Odihna este, de asemenea, esențială pentru organism. Este timpul în care acesta se reface. Altfel apar probleme și dezechilibre majore. Un adult ar trebui să doarmă 6-8 ore pe noapte, ideal între orele 22 și 6 dimineața. sursa: jurnalul.ro