Dorohoi News Logo

Motive să prinzi mămăliga în alimentația ta curentă

mamaliga

Cu toate că este considerată mâncarea săracului, mămăliga te poate apăra și salva de multe boli.

Protejează stomacul și ficatul
Efectul de detoxificare al substanțelor conținute de porumb ajută ficatul să neutralizeze mai ușor substanțele toxice, să reducă riscul de insuficiență și ciroză hepatică.

Reglează glicemia
Porumbul ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge, consumul de mălai fiind indicat în cazul diabeticilor. Reduce și cantitatea de colesterol din sânge, scade riscul de ateroscleroză și de infarct.

Are grijă de ovare
În cazul în care nu știai, mămăliga ajută la revitalizarea funcțiilor ovarelor. Femeile care obișnuiesc să mănânce mămăligă în mod frecvent au o activitate ovariană mai intensă și o viață sexuală mai activă.

Întârzie îmbătrânirea
Consumul zilnic de mămăligă reduce cu 60% apariția bolilor psihice generate de hormonii tiroidieni.

Îți păstrează o talie de viespe 
Există credința conform căreia mămăliga îngrașă. Nu este decât un mit. În realitate, mămăliga moale este de 4 ori mai sănătoasă decât pâinea, având mult mai puține calorii. Pe de altă parte, mămăliga făcută mai tare reduce caloriile doar la jumătate din valorile conținute de pâine.

Sfatul specialistului
„Porumbul înseamnă glucide lente, adică glucide din care corpul nostru face energie și care nu se transformă în grăsime, așa cum o face zahărul. Deci, glucidele sunt baza alimentației noastre. Avem nevoie de glucide la fiecare masă" declară nutriționista Mihaela Bilic. Sursa: clicksanatate.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web