Dorohoi News Logo

Lista neagra a alimentelor din comert. Carnatii si salamul

mezeluri

Carnatii si salamul se aseamana mult din punct de vedere al compozitiei. Ca si prejudicii aduse sanatatii, carnatii si salamul se inscriu in aceeasi categorie cu parizerul si pateul din carne.

In privinta aditivilor periculosi folositi, ca si la pateu si parizer, gasim nitrit sau/si nitrat de sodiu, monoglutamat de sodiu si carmin (acid carminic, E120). Carminul (colorant rosu) este prezent, aici, in concentratii mai mari decat in pateu si parizer, devenind periculos. Carminul este neurotoxic, crescand riscul/amplificand evolutia unor maladii precum Alzheimer si Parkinson.
    Sub aspectul nutrientilor, avem, din nou, dezechilibrul dat de cantitatea mare de grasimi (saturate) in raport cu proteinele in cantitate redusa. Fata de parizer si pateu, salamul si carnatii nu contin colagen in exces, dar locul sau este luat de grasime, care este mai nociva.
    Ca o “inovatie distructiva” specifica anumitor salamuri si mai ales carnati merita sa mentionam afumarea, responsabila de “imbogatirea” produselor cu noi substante toxice (alaturi de aditivi). (DorohoiNews.ro)
 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web