Dorohoi News Logo

Ochiul roșu poate indica probleme grave de sănătate

ochi-roșu

Ochii rosii sunt asociati de majoritatea persoanelor cu oboseala. Adesea roseata ochilor poate indica alte afectiuni:

Herpesul - este un virus pe care 90% dintre noi il poarta si poate aparea in mai multe zone ale corpului, printre care si ochii. Atunci cand herpesul se localizeaza in zona ochilor, de obicei roseata apare la inceput la un singur ochi, insa adesea se extinde si la celalalt. Uneori ochii se inflameaza, roseata fiind combinata cu durere suparatoare in jurul ochilor, cu sensibilitate la lumina (fotofobie) si cu scurgeri apoase. S-ar putea sa aveti nevoie de picaturi antivirale sau de un unguent special. Daca herpesul este localizat la nivelul gurii, spalati-va pe maini dupa ce il atingeti.

Irita - daca roseata este foarte intensa si insotita de o durere suparatoare, poate fi vorba de o irita sau de o uveita anterioara, adica de o inflamatie a irisului (partea colorata a ochiului). De obicei, aceasta afectiune este cauzata de o reactie a sistemului imunitar, cu toate ca o cauza exacta nu este cunoscuta inca de specialisti. Roseata apare in centrul ochiului si se extinde sub forma unui cerc in urmatoarele 24 - 48 de ore. Nu afecteaza neaparat ambii ochi. Tratamentul include initial picaturi cu corticosteroizi, insa daca este vorba despre o infectie veti avea nevoie de antibiotice.

Hipertensiunea - petele rosii, persistente pe zona alba a ambilor ochi, pot fi semn al hipertensiunii. Tensiunea marita produce dilatarea sau chiar spargerea vaselor de sange, lasand urme de roseata pe albul ochiului.

Hemoragia - daca un ochi se inroseste subit, fara alte simptome, atunci ar putea fi vorba de o hemoragie subconjunctivala. Este un fenomen comun, mai ales la persoanele in varsta. Poate fi cauzata de o tuse violenta, de voma, de sangerarile nazale sau de vanatai. Ar trebui sa se vindece de la sine in cateva saptamani. sursa: desprecopii.com

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web