Dorohoi News Logo

Drojdia de bere, alimentul „miracol”

Drojdia de bere

Drojdia de bere este o aglomerare de ciuperci inferioare (Saccharomyces cerevisiae), de dimensiuni microscopice, dar care se comporta ca niste adevarate uzine de medicamente.

Drojdia de bere este considerata un aliment „miracol", mult mai eficient chiar decat graul si germenii de grau, mai ales ca nici o alta hrana nu cuprinde, într-o combinatie atat de perfecta si într-o forma atat de usor asimilabila, o gama larga de substante nutritive importante. In aceasta directie, drojdia de bere depaseste cu mult în valoare cerealele, fiind mult mai eficienta decat laptele si carnea.

Drojdia de bere contine proteine usor asimilabile (50%), toate vitaminele din complexul B, vitamina D, H, E (biotina), enzime, lecitina, lipide (5-10%), glucide, saruri minerale esentiale, glutation si peptide sulfuroase, avand o actiune preponderenta în fenomenele vitale si în special în reactiile de oxido-reducere, în procesele de dezintoxicare si de rezistenta la infectii. 

Deasemenea, mai contine cantitati importante de ergosterol (care sub influenta razelor ultraviolete solare se transforma în vitamina D), actiunea sa antirahitica fiind de 4 ori mai intensa decat cea a uleiului de ficat de morun.

Conform ultimelor cercetari, drojdia de bere are in alcatuire 16 aminoacizi, 17 vitamine si 14 minerale: potasiu, fier, calciu, magneziu, fosfor (12%), seleniu, crom, zinc, argint, aur, cupru, cobalt, mangan, iod.

Cateva dintre actiunile terapeutice ale vitaminelor din complexul B:
B1 - eficienta in combaterea tulburarilor digestive, a celor cardiace, in tratarea depresiilor, a nevralgiilor si a oboselii.
B2 - utila in combaterea eczemelor, a imbatranirii pielii
B3 - implicata in procese ce tin de echilibrarea sistemului nervos
B5 - stimulent natural al glandelor corticosuprarenale, remediu anti-stres, mareste rezistenta la infectii
B7 - neutralizeaza colesterolul, fiind deci indicata in obezitate; previne caderea parului
B8 - utila pentru reglarea metabolismului proteinelor si grasimilor
B9 - are efect antianemic, ajuta la mentinerea echilibrului hormonal
B12 - actioneaza asupra sistemului nervos, marind puterea de concentrare, ameliorand cefaleea; contribuie la mentinerea echilibrului hormonal
B15 - amelioreaza oxigenarea tisulara, este un remediu minune impotriva imbatranirii, ajuta la dezintoxicarea ficatului

Este în special indicata persoanelor care fac eforturi fizice, deoarece le mareste rezistenta la oboseala, favorizand activitatea musculara si usurand eliminarea toxinelor si a deseurilor de metabolism. Este în mod natural indicata în avitaminoze complexe sau simple din grupa B, precum si în diferite afectiuni neurologice, neuromusculare, în manifestarile nervoase de alcoolism.

În plus, datorita activitatii sale hepatoprotectoare, ea convine în special în starile precirotice si în stazele hepatice, sau cu alte cuvinte în degenerescentele grasoase ale ficatului. Ea se dovedeste de asemeni eficienta în starile de denutritie extrema si de slabiciune constitutionala, ca si în cazul bolnavilor alimentati cu sonda.

Exista levuri (drojdii) înalte, de panificatie, cu activitate optima între 15-20°C si levuri joase, cu activitate optima între 5-6°C, folosite la fabricarea berii. Doar ultimele se folosesc în terapeutica sub numele de drojdie de bere.

Proprietati:
Antianemic, antireumatic, hipoglicemiant, laxativ slab, remineralizant, revitalizant, vitaminizant B, hepatoprotector, antioxidant, imuno-stimulent, radioprotector, detoxifiant.

Indicatii:
Acnee, afectiuni ale pielii, psoriazis, afectiuni inflamatorii ale cailor respiratorii superioare, afectiuni neurologice, afectiuni reumatismale, afectiuni vaginale, anemie, arsuri, astenie, auto-intoxicatii, constipatie, demineralizare, diabet zaharat, enterita muco-membranoasa, furunculoza, gastroenterita acuta infantila, gripa, intoxicatii alimentare, iritabilitate, leucoree, nefrita, par (întretinere), pneumonie, tulburari de crestere, varice, hepatita virala A, B si C, obezitate, colesterol, boli cardiovasculare, paralizie, parkinson, alzheimer.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web