Dorohoi News Logo

Greșeala care scade eficiența ceaiului de mentă

ceai-de-menta

Stimuleaza digestia si contine unul dintre cele mai valoroase uleiuri esentiale, mentolul. Vorbim despre menta, care poate fi consumata nu doar in ceaiuri, ci si in deserturi, preparate pe baza de vegetale, dar si pe baza de carne. Se foloseste in stare proaspata sau uscata si imbogateste gustul oricarui sos.

Un ceai de menta este optiunea potrivita pentru orice zi de vara. Dar, pentru ca poate avea drept efect constipatia, folositi un truc. "In ceaiul de menta putem adauga fie miere, care un efect usor laxativ, sau fructe de padure precum catina, afine, care ne ajuta sa se digere si sa nu produca constipatie", sustine dr. Cristina Balanescu.

De asemenea, in orice prajitura cu multa grasime se poate adauga concetrat de menta sau menta proaspata tocata pentru ca ajuta la digestia grasimilor de origine animala. "Se combina foarte bine la nivelul sucurilor biliare, deci intra foarte bine in compozitia sucurilor biliare. Uleiul de menta, deci mentolul, trece pasajul de intestine subtire, ficat, catre sucul biliar aproape netransformat, se reintoarce in intenstinul subtire unde ajuta la digestie in combinatia din uleiurile biliare", completeaza dr. Balanescu.

Din aceleasi motive, menta proaspata sau uscata se pune inclusiv in preparatele de carne rosie. Are efecte dovedite in special alaturi de carne de vita sau de oaie.

SFAT: Cand faci ceai de menta cald (un remediu excelent pentru stomac), trebuie sa acoperi cana pentru ca uleiul volatil sa nu se piarda!

Ceaiul rece de menta se prepara insa altfel. Pentru a face ceai rece de menta, se foloseste apa rece; se culeg frunzele de menta proaspata, se lasa intr-un borcan cu apa rece pana cand apa prinde gustul (15-30 minute). Se consuma incet.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web