Dorohoi News Logo

Ce conțin, de fapt, cerealele pentru micul-dejun. Vei mai mânca?

cerealele pentru micul dejun

Cerealele rafinate din supermarketuri nu sunt altceva decât o bombă nesănătoasă mai ales pentru copii. Medicii ne recomandă să alegem, în schimb, cerealele integrale.

Un studiu a scos la iveală faptul că în cazul a 62% din produsele analizate s-au identificat arome artificiale și numai la 38% dintre produsele analizate s-au folosit cereale integrale. Mai mult, studiul a identificat un nivel ridicat de zahăr adăugat în cerealele pentru copii.

La 81% dintre produsele analizate, cantitatea de zaharuri declarată de către producători depăşeşte cantitatea de 15 grame zahăr per 100 grame de produs, încălcându-se astfel recomandarea din Ordinul nr. 1563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor.

Cerealele rafinate pentru micul dejun nu sunt altceva decât amestecuri de făinuri rafinate, uleiuri vegetale exotice, minerale şi vitamine sintetice, arome artificiale, aditivi alimentari şi zahăr în exces sub diverse forme, transformate într-o pastă de cereale care la temperaturi înalte a fost transformată prin procesul de extrudare în forme atrăgătoare pentru micii consumatori, spun specialiștii.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web