Este suficient să utilizăm doar apa pentru a curăța fructele și legumele? Asta e întrebarea pe care ne-am pus-o toți în nenumărate rânduri de-a lungul timpului. Majoritatea vegetalelor sunt tratate cu ierbicide si pesticide pentru a ajunge repede la maturitate. Aceste chimicale poti fi nocive pentru om. Și atunci e clar că de fapt mâncâm otravă.
Chiar și Agenția Europeană pentru Securitatea Alimentară susține că peste 60% dintre legume și 30% dintre fructe conțin pesticide.
Potrivit ultimelor studii, cel mai mare procent de pesticide se află pe mere, de 98%, apoi pe căpșuni, struguri, salată verde, cartofi și legume sau pe fructele care nu au o coajă groasă.
Mai mulți consumatori au postat, în ultimii ani, filmulețe pe rețelele de socializare în care demonstrează că unele mere din comerț au un strat de ceară aplicat uniform pe coajă.
Ca regula generală, toate fructele și legumele se spală sub jet de apă rece, fără săpun sau alți detergenți.
Dar poți incerca și o soluție naturală care să le îndepărteze ceara cu care sunt stropite (mai ales în cazul merelor) - clătirea cu apă şi oţet de mere.
Umple un bol mare de salată cu apă în care turni oţet de mere. Foloseste aproximativ o lingură de oţet pentru fiecare litru de apă. Lăsa legumele sau fructele în apă timp de cinci minute şi curăţa apoi mizeriile. Sursa: Noizz.ro