În mod normal, extremitățile sunt mai reci decât celelalte părți ale corpului, deoarece organismul trimite mai mult sânge organelor importante. Totuși, dacă ai mereu degetele reci, s-ar putea să ai ceva probleme de sănătate.
Hipotiroidism
Dacă glanda tiroidă nu funcționează bine, sunt mari șanse să ai mereu degetele reci, potrivit prevention.com. Tiroida este foarte imortantă pentru reglarea temperaturii corpului, iar atunci când funcționează prea încet, cele mai multe funcții ale organismului încetinesc. În aceste condiții, te confrunți cu oboseală, constipație, te îngrași și ai mereu degetele reci. Hipotiroidismul este mai comun în rândul femeilor peste 50 de ani.
Probleme circulatorii
Problemele circulatorii apar atunci când cantitățile de nutrienți și oxigen din sânge se reduc din cauza faptului că inima nu mai funcționează bine sau din cauza depunerilor de colesterol de pe artere. Când sângele nu mai circulă bine prin tot corpul, mâinile și picioarele sunt reci, amorțesc și simți furnicături.
Anemie
Anemia apare atunci când organismul nu are destule celule roșii ori când cantitatea de hemoglobină este prea mică. În aceste condiții, organismul primește prea puțin oxigen și de aceea ai degetele mereu reci. Lipsa de fier, hemoragiile, cancerul sau bolile digestive duc la apariția anemiei. Pe lângă degete reci, te poți confrunta cu oboseală excesivă, amețeli, dureri de cap, dificultăți de respirație și piele palidă, scrie unica.ro.