Transpirația apare în momentul în care organismul își reglează temperatura, nivelul de uree, aminoacizii esențiali și alte substanțe nutritive implicate în procesele variate ale corpului însă află care sunt principalele cauze ale transpirației din timpul nopții.
Mulți dintre factorii care provoacă transpirație pe timpul nopții nu sunt greu de tratat, ci ei pot fi cauzați de o afecțiune cronică, cum este tuberculoza. Pentru că afectați sunt plămânii, există episoade dese de transpirație. Alte simptome ale tuberculozei mai sunt: febră, durere în piept, tuse (cu sânge), respirație îngreunată.
Anxietatea și depresia pot afecta temperatura corpului, mai ales atunci când este urmat un tratament medicamentos. De asemenea, oamenii care suferă de Parkinson pot suferi transpirații în timpul nopții.
Hipertiroidismul este afecțiunea care apare atunci când glanda tiroidă produce o cantitate mult prea mare de hormoni (tiroidieni). Ei afectează metabolismul și începi să simți disconfort și alte modificări ale corpului. Un sentiment puternic de oboseală în timpul zilei și transpirație excesivă pe timp de noapte ar trebui să te avertizeze asupra faptului că există o problemă. De asemenea, poți transpira și datorită menopauzei în cazul în care ești femeie dar și datorită anumitor medicamente.
Conform clickpentrufemei.ro, poți prezenta și o intoleranță la căldură. Așadar, este posibil să fie nevoie să reduci temperatura din cameră. Alte simptome includ modificări ale greutății corporale, tremur și pierderea excesivă a părului.