Cu siguranta ti s-a intamplat sa pui mana pe telefon, gata sa suni medicul fiindca ai urina ta si-a modificat brusc culoarea, nu-i asa?
Ai constatat, ulterior, ca modificarea era cauzata de consumul de sfecla. Ce nu stiai, poate, este ca modificarea culorii urinei in nuante de rosu sau roz dupa ce ai consumat salata sau suc de sfecla rosie poate fi un indicator al starii de sanatate. Testul cu sfecla iti dezvaluie in ce stare se afla sistemul tau digestiv si daca ar trebui sa consulti un medic.
Daca urina isi schimba aspectul, inseamna ca acidul si flora stomacului sunt mult prea slabe pentru a descompune pigmentii din sfecla, iar organismul nu reuseste sa ii asimileze asa cum trebuie, motiv pentru care ajung sa fie eliminati. Daca, in schimb, aspectul urinei ramane neschimbat, e semn ca ai un sistem digestiv sanatos si o flora intestinala echilibrata.
In plus, dintre toate legumele, despre sfecla se spune ca are cea mai eficienta actiune antitumorala si poate preveni dezvoltarea cancerului. Unul dintre cei mai faimosi terapeuti, Rudolf Breuss, sustine ca persoanele care tin o cura de 42 de zile cu sucuri proaspete de legume, printre care si suc de sfecla rosie, poate preveni leucemia, cancerul pulmonar si cel gastric. Nitratii din sfecla rosie reduc tensiunea arteriala si te protejeaza cu succes impotriva bolilor cardiovasculare. Circulatia sangelui este mult imbunatatita printr-un consum constant de sfecla rosie, astfel ca daca vrei sa ai o inima sanatoasa, trebuie sa incluzi aceasta leguma in alimentatia ta.