Catina este cel mai puternic antioxidant pentru organism. Fructul contine vitamina A, C, complexul B, E, P, K, F si microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier si sodiu. Catina este bogata si in beta-caroten, dar si pectine, zaharuri, aminoacizi esentiali si acizi grasi esentiali.
Unii cercetatori sustin ca nicaieri in lume catina nu contine atat de multe principii active, vitamine, minerale, microelemente, flavonoizi si aminoacizi ca cea din Romania. Cunoscuta si sub denumirea de ginseng romanesc, catina este un tonic excelent, marind rezistenta atat la efort intelectual, cat si cel fizic, scrie bzi.ro.
Combinatia miere si catina are multe proprietati terapeutice:
este un supliment nutritiv si alimentar; s-a folosit in alimentatia cosmonautilor, are efecte energizante si echilibrant
este antioxidant, eliminand radicalii liberi
combinatia de miere si catina este recomandata in afectiunile neuropsihice: depresie, astenie, stres, boala Alzheimer, boala Parkinson
are efecte narcotice
in boli neoplazice: tumori in general, adenoame, leucemii
in boli infectioase si inflamatorii
miere si catina pentru imunitate
in boli alergice
in boli digestive: ulcer gastroduodenal, diaree
combate imbatranirea pielii si a organismului in general