Dorohoi News Logo

Medicamentul sută la sută natural care nu trebuie să îți lipsească din casă niciodată

unguent_patlagina

Trece adeseori neobservata, desi merita o atentie deosebita pentru efectele sale vindecatoare uimitoare. Este vorba despre patlagina de balta, o planta erbacee perena cu frunze in forma de ou, ce se ruleaza catre baza tulpinii verticale. De obicei infloreste din iunie pana in august si creste mai pretutindeni prin natura, pe pasuni, pajisti, paduri, precum si la marginea drumurilor.

Sprijinirea digestiei si tratarea ulcerului stomacal. Patlagina poate trata cu succes ulcerul gastric si duodenal, eficienta sa fiind dovedita stiintific. Patlagina (Plantago major) este o planta medicinala recunoscuta pentru astfel de intrebuintari.
Se recomanda folosirea plantei mai ales in forma tocata, deoarece se digera mai usor si este mai concentrata.

Ingrediente:
300 de grame de frunze de patlagina
1 kg miere

Timpul necesar prepararii acestui remediu este de aproximativ 30 de minute.
 
1. Spala frunzele de patlagina si asaza-le la uscat pe un prosop de hartie. Toaca frunzele in masina de tocat carne. 
2. Amesteca intr-un borcan frunzele tocate cu mierea si lasa preparatul asa peste noapte. 
3. Sfat: Piseaza bine frunzele si abia apoi adauga mierea. Cantitatea rezultata va fi cam de un kilogram. Foloseste frunze tinere. Poti obtine aproximativ 2 borcane de preparat, adica in jur de 680 ml. 
4. Proprietatile medicinale ale plantei: Poti folosi patlagina pentru a trata ulcerul si tusea, si pentru a vindeca ranile. In tratamentul ranilor, se recomanda sa presari peste preparat si putina curcuma praf, apoi sa infasori zonele de aplicatie intr-un bandaj. 
5. Doza recomandata: Ia cate o lingura in fiecare dimineata inainte de masa pana la epuizarea intregului amestec. Tine preparatul la frigider. Daca este nevoie sa repeti tratamentul, cel mai prielnic moment este sa il reincepi toamna. 

Poti preveni aparitia ulcerului luand preparatul cu 200 de ml de apa dimineata pe stomacul gol. 
Ulcerele gastrice pot fi cauzate de diversi factori: stres, hiperaciditate a stomacului, tulburari circulatorii, diferite medicamente (cortizon, unele medicamente pentru reumatism si reglarea circulatiei sanguine). Riscul de imbolnavire este mai crescut la fumatori si la persoanele cu profesii solicitante si obositoare, mai ales daca acestea presupun ture de noapte. Ritmul rapid al vietii cotidiene si un stil de viata nesanatos ne predispun oricand la astfel de imbolnaviri. 
Atunci cand este folosit pentru comprese locale, fara miere, sucul de patlagina poate vindeca inclusiv durerile de cap. 
Pansamente pentru rani. Toarna apa fierbinte peste cateva frunze proaspete de patlagina, asteapta ca apa sa se raceasca, apoi aplica frunzele peste rani. Ranile se vor vindeca astfel mai repede. 
Remediu pentru muscaturile si intepaturile de insecte. In cazul intepaturilor de albine, viespi sau tantari, inmoaie un tampon de bumbac in suc proaspat de patlagina si tamponeaza cu el zona afectata. 
Dureri de urechi. Toarna in ureche cateva picaturi de suc proaspat de patlagina, iar durerile vor ceda rapid. 
Tratarea cuticulelor unghiilor. Zdrobeste cateva frunze de patlagina si aplica-le pe unghiile purulente. Infectia si inflamatia vor incepe sa cedeze chiar din prima zi de tratament.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web