Dorohoi News Logo

Vezi cum poți să îți îmbunătățești natural digestia

imbunatatire digesti

Digestia deficitară este cauza cea mai frecventă de acumulare a toxinelor şi de modificare a florei intestinale.

Condimentează mâncărurile cu ghimbir, piper, cimbru sau chimen. Mâncărurile condimentate se digeră mai uşor decât cele simple. După o masă consistentă, ia câteva tablete de cărbune medicinal. Acesta va absorbi aciditatea şi gazele şi va uşura digestia. Bea ceai neîndulcit de sunătoare, coada şoricelului sau gălbenele înainte de masă cu 30 de minute sau la 2-3 ore după masă. Dacă simţi că digeri greu alimentele, mănâncă timp de câteva zile alimente uşor digerabile: supe de zarzavat, legume fierte sau coapte, consumă cereale şi produse din cereale.

Prepară alimentele prin fierbere pe aburi, într-o sită deasupra vasului în care se află apa în clocot. Substanţele nutritive se păstrează mai bine şi alimentele preparate sunt gustoase şi uşor digerabile. Condimentează apoi legumele cu amestecuri de mirodenii din grădină (ţelină, leuştean, salvie, măghiran, rozmarin, tarhon, cimbru, chimion, busuioc, oregano, chimen, coriandru, boabe de muştar).

Adaugă sare nu numai pentru a îmbunătăţi gustul, ci şi pentru a ajuta procedeul de digestie. Mănâncă alimente compatibile sau în ordinea următoare: dimineaţa începe cu lichide (apă, ceaiuri sau sucuri naturale), mănâncă fructele cu cel putin 30 de minute înainte de masă, micul dejun să fie consistent, la prânz este bine să fie întotdeauna şi o salată, iar seara mănâncă devreme şi ceva uşor (o salată sau o supă de zarzavat). Dulciurile vor fi luate ca o gustare separată şi nu după masă. Gustarea dulce este bine să fie însoţită de apă sau ceai, pentru a dizolva glucidele conţinute.

Asigură corpului tău lichidele necesare. Consumă 1,5 - 2 litri de lichide pe zi. Lichidele sunt necesare pentru a reface sucurile digestive, care se secretă în timpul meselor. Fă mişcare în fiecare zi. Exerciţiile fizice vor spori rapiditatea cu care se digeră alimentele şi vor arde surplusul de calorii:

- fă zilnic activitate fizică cel puţin 15 minute
- urcă zilnic până la 200 de trepte (10-12 etaje) şi astfel vei întări aparatul circulator şi respirator şi vei îmbunătăţi metabolismul
- după cină, fă o plimbare în aer liber, ajutând digestia şi făcând somnul mai odihnitor. Sursa: click.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web