Dorohoi News Logo

Cât poți slăbi prin masaj

slabim-prin-masaj

Daca tu crezi ca silueta nu te mai reprezinta, atunci masajul este o solutie. In timp ce te abandonezi total unor maini grijulii si pricepute, coapsele, abdomenul si talia incep sa se tonifice si sa se subtieze! 

Simplifica lucrurile si alege calea cea mai scurta in lupta cu kilogramele in plus. Aliatul tau: masajul! Masajul are trei virtuti de necontestat: elibereaza tensiunea, elimina toxinele si redefineste silueta. Cu el, uiti atat de greutate, cat si de… greutati. 

Este un mod placut de „a-ti regasi locul, de a incepe sa te iubesti si sa te accepti in intregime, corp si spirit deopotriva“, explica Michelle Dietrich, director general World Class Health Academy, coordonator aria SPA. Masajele regulate ajuta tesuturile sa redevina ferme, elimina apa si grasimile si fac pielea fina si neteda. Desi la prima vedere este un gest „de suprafata“, masajul inseamna sa ai grija de tine in intregime. Pentru nevoi diferite exista insa masaje diferite. Pentru detensionare, reechilibrare sau detasare, alege tipul de masaj care ti se potriveste.

Masajul ayurvedic: O alimentatie dezechilibrata irita pancreasul care, astfel, are tendinta sa secrete mai multa insulina. De aici, se declanseaza un lant intreg de reactii dezordonate: iritare, insomnie, stres. Rezultat: in organism se stocheaza grasimi in exces si apare retentia de apa. Cum: pentru sistemul nervos simpatic, solicitat in situatii stresante, este recomandat masajul indian al capului. Dupa cum sustin practicantii medicinei ayurvedice, el stimuleaza glanda pineala, producatoare de melatonina – hormonul somnului – si hipofiza, „dirijorul” altor glande hormonale.

Aceasta disciplina isi concentreaza atentia pe alungarea stresului, in special a celuia care stagneaza in tesuturile profunde si in organele digestiei. Lucrul manual pe anumite puncte energetice descongestioneaza aceste organe si le ajuta sa elimine toxinele. In fine, lucrul cu chackrele regleaza nivelul de energie in sistemul nervos si endocrin, ceea ce imbunatateste metabolismul. Frecventa: in general, trei sau patru sedinte sunt suficiente. 

Slabitul natural: Drenajul este absolut necesar daca doresti sa iti modelezi silueta. Chiar daca esti atenta la alimentatie si faci miscare in mod regulat, acumularea de toxine si retentia de apa pot frana procesul de slabire. Cum: inainte de a stabili un program, se analizeaza cauza excesului de greutate, pentru a combina sau alterna tehnicile: „palpare/rulare” pentru retentiile lipidice, „digitopresiune” pentru reglarea organelor digestive, masaj „limfodinamic” pentru circulatie. Drenajul limfatic ajuta, cu ajutorul unor pompite care actioneaza usor si fara durere, la o mai buna circulatie a fluidelor (limfa, lichid interstitial, sange). Frecventa: de doua ori pe saptamana, timp de sase saptamani. Pentru intretinere, o data pe luna. Rezultatele se vad dupa circa sase-opt sedinte.

Masajul tuina: Nu numai alimentele prea bogate in calorii sunt vinovate de cresterea in greutate. Chinezii spun ca gandurile negative dezechilibreaza organele digestive si blocheaza schimbarile. Anxietatea si grijile afecteaza stomacul, tristetea blocheaza colonul, teama paralizeaza rinichii, furia afecteaza ficatul. Cum: tui (a impinge, a lasa sa treaca), si na (a lua, a tine in mana) este o tehnica de masaj care imbina forta miscarilor de apasare in profunzime – pe picioare, brate, spate, fese – cu delicatetea drenajului in zona abdomenului. Dupa o sedinta de masaj tuina, multe persoane spun ca se simt de-a dreptul „stoarse” si ca picioarele se dezumfla vizibil. Meridianele rinichi/uter se reechilibreaza si sunt capabila sa relanseze energia vitala, mai ales in cazul persoanelor surmenate sau deprimate. Un lucru este sigur: acest masaj este sinonim cu o senzatie de lejeritate si restabilizare. Frecventa: sunt indicate cinci sedinte, pentru a aprecia rezultatele, apoi se adapteaza frecventa in functie de necesitati.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web