Denumirea de apa termala nu este doar un moft sau o gaselnita a companiilor producatoare de cosmetice. Aceasta apa chiar provine din izvoarele termale, fiind imbogatita cu saruri minerala si oligoelemente in drumul ei din adancimi pana la suprafata. Cel mai frecvent, o gasesti in farmacii, in diverse dozaje, de la 250 ml (cea mai buna pentru folosirea acasa), pana la 50 ml (de purtat in poseta, de mare ajutor in zilele de vara).
Poate ti se pare ca, pe langa crema de zi, de noapte, lotiune tonica, lapte demachiant si toate produsele de machiaj de care ai nevoie zilnic, apa termala este o achizitie costisitoare si inutila. Ei bine, afla ca ea poate inlocui o parte din produsele enumerate mai sus, iar pe celelalte le face sa functioneze mai bine. In plus, este un aliat de nadejde atunci cand pielea ta sensibila striga dupa ajutor.
Cand poti sa te bazezi pe apa termala
Cand ai pielea iritata. Fie ca asta se intampla din cauza expunerii prelungite la soare – deh, e sezonul cald -, fie ca ai probleme cu transpiratia abundenta (care irita pielea), cu acneea ori roseata etc., dupa un tratament de cateva zile cu apa termala, vei observa calmarea epidermei si eliminarea senzatiei de mancarime. La fel de eficient este tratamentul cu apa termala pe pielea afectat de epilare sau de procesele cosmetice agresive de la salon ori pe cicatricele lasate de interventiile chirurgicale. Iar dupa exfolierea corporala, pulverizeaza peste tot apa termala, inainte sa aplici lapte de corp. Prin curatarea stratului de celule moarte de la suprafata pielii, ii permiti acesteia sa respire si sa absoarba foarte bine ingredientele active cu care o ingrijesti, iar acest lucru e valabil si pentru sarurile din apa termala.
Cand e nevoie sa-ti revii. Temperaturile inalte din timpul verii afecteaza, prin deshidratare, nu doar cel mai mare organ al corpului (pielea), ci intreg organismul, care prin transpiratie pierde apa, dar si saruri importante. Astfel, canicula are multe efecte negative asupra noastra, de la pielea uscata pana la ameteli si stari de lesin. Alaturi de consumul de lichide, pulverizarile cu apa termala atat pe fata, cat si pe corp (in zonele incinse ale acestuia: ceafa, piept, brate) sunt o solutie foarte rapida si comoda pentru revigorare, in orice loc te-ai afla.
Cand te machiezi. E o provocare ca, intr-o zi calduroasa de vara, sa-ti mentii machiajul cat de cat intact pana seara. Apa termala iti vine si aici in ajutor: un truc pe care make-up artistii profesionisti il folosesc cand doresc sa obtina o baza solida pentru machiaj este sa pulverizeze apa termala pe buretel cu care intind fondul de ten pe piele. Iar dupa ce te-ai machiat, asterne un strat subtire de apa termala pe chipul proaspat fardat, pentru o fixare mai buna a produselor folosite. Iar spre dupa-amiaza, cand simti ca te ofilesti, mai efectueaza o serie de asemenea pulverizari si astfel iti vei reimprospata machiajul.