Dorohoi News Logo

Cum să ne îmbunătățim memoria

memorie

Memoria este buna atat timp cat persoana isi aminteste lucrurile importante si isi poate indeplini sarcinile zilnice.

Daca cineva simte totusi ca memoria sa nu este cum a fost, si are dificultati in a procesa informatiile de baza, atunci e bine sa consulte cat mai curand un medic. Uneori o memorie proasta poate fi un simptom al unei boli serioase cum ar fi Alzheimer sau dementa. Daca boala este diagnosticata din timp, tratamentul poate fi de un real folos.

Sfaturi pentru imbunatatirea memoriei: Urmariti o stricta regularitate in toate lucrurile; Nu va culcati niciodata dupa-masa, chiar daca nu aveti de gand sa dormiti. Aceasta va atrage dupa sine instalarea precoce a senilitatii; Nu ingramaditi prea multe activitati intr-o perioada prea scurta. Pe de alta parte, nu lasati sa treaca timpul fara folos; Viata la tara, traita in stricta simplitate, ofera conditii favorabile pentru invatare; Pastrati toate lucrurile in ordine in preajma dumneavoastra. Nu tineti in casa decat atatea lucruri cate puteti pastra in ordine. Nu ingramaditi obiecte in orice spatiu liber de pe birou si rafturi. 

Este bine sa va aranjati casa in asa fel incat sa aveti destule spatii libere pe pereti, dusumele, in curte etc. Evitati aglomerarea lucrurilor; Antrenati-va mintea memorand zilnic lucruri noi; Nu mancati intre mese. Luati cina cu cateva ore inainte de a merge la culcare. Fermentarea din intestin elibereaza toxine care afecteaza negativ capacitatea de memorare. Toate acestea vor ajuta organismul si mai ales creierul sa functioneze la parametri optimi si sa nu isi piarda din agilitate cu trecerea anilor.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web