Dorohoi News Logo

Semne care arată că ai deficiențe de vitamina C

vitamina-c

Ti se intampla si tie sa iti sangereze gingiile de fiecare data cand te speli pe dinti sau chiar si la o simpla atingere? Daca si ranile ti se vindeca greu, inseamna ca ai o deficienta mare de vitamina C.

Acest tip de deficienta este destul de rar intalnit in zilele noastre, insa exista cateva grupuri de persoane care au un risc ridicat: femeile care alapteaza, persoanele in varsta si fumatorii. Este usor sa iti obtii necesarul de vitamina C din alimentatie, daca ai o dieta sanatoasa si echilibrata. Consuma fructe si legume proaspete. O portocala mare sau o jumatate de ardei gras iti ofera doza zilnica recomandata.

Specialistii afirma faptul ca zilnic avem nevoie de aproximativ 75 miligrame de vitamina C pentru ca organismul uman sa functioneze corespunzator. In felul acesta o singura portocala iti va furniza u aport de aproximativ 80 de miligrame de vitamina C, dar in acelasi timp iti fa furniza si o cantitate optima de fibre astfel incat digestia sa fie sustinuta sa functioneze corespunzator.

Poti alege sa iti incepi dimineata consumand un fresh de citrice sau un smoothie si sa inlocuiesti cana de cafea cu una de ceai verde. Nici kiwi-ul nu ar trebui sa fie exclus din dieta ta, un astfel de fruct pe zi iti va aduce un aport de 64 de miligrame de vitamina C.

Stiai ca...
... vitamina C ajuta la vindecarea ranilor? Datorita faptului ca ajuta la stimularea productiei de colagen, prezenta vitaminei C in organism accelereaza procesul curativ in caz de arsuri, rani grave, protejand totodata si impotriva stresului.
...imbunatateste circulatia sangvina, contribuie la dilatarea vaselor de sange si previne afectiuni precum angina pectorala, tensiune arteriala sau atac de cord?
... contribuie la eliberarea cailor respiratorii, reduce bronhoconstrictia indusa de efortul fizic intens?
...este un bun reemdiu impotriva astmului?
...vitamina C este eficienta mai ales in lupta impotriva bolilor neurologice? sursa: clicksanatate.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web