Dorohoi News Logo

Ministerul Sănătății schimbă regulile în cazul cabinetelor medicale din blocuri

cabinete medicale

Ministerul Sănătăţii a modificat ordinul care prevedea ca toate cabinetele medicale să aibă intrare separată de restul locatarilor şi să fie la 15 metri de o altă locuinţă pentru a nu produce zgomot, la solicitarea Colegiul Medicilor Dentişti din România, scrie News.ro.

Colegiul Medicilor Dentişti din România a anunţat, joi, că, în urma depunerii moţiunii adoptate de Consililul Naţional în sedinţa din 8 septembrie, precum şi a discuţiilor dintre reprezentanţii Colegiului Medicilor Dentişti din România şi ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a fost modificat ordinul Ministerului Sănătăţii privind obligativitatea cabinetelor medicale de a asigura intrare şi circuite separate faţă de locatarii din imobilele în care sunt amplasate cabinetele.

Secretarul general al Colegiului Medicilor Dentişti din România, dr. Alexandru Brezoescu, a declarat pentru News.ro, că în ordinul respectiv un cabinet medical aflat la parterul unui bloc trebuia să aibă intrare separată de restul locatarilor şi să fie la 15 metri distanţă de o altă locuinţă.

„Apăruse un ordin al ministrului Sănătăţii care făcea referire la condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească un cabinet medical. Printre altele se prevedea că trebuie să aibă un alt acces direct dintr-un bloc, în afara accesului locatarilor, iar într-un alt articol spunea că trebuie să existe 15 metri distanţă faţă de orice altă aşezare pentru a nu produce zgomot. În toată comunitatea europeană există cabinete medicale în blocuri la toate etajele, fără niciun fel de intrare, la noi se fac nişte restricţii pe care nu le înţelegi. La nivelul Colegiului am făcut o moţiune prin care ne-am adresat ministrului Sănătăţii, explicându-i că aceste lucruri fac practic imposibilă desfăşurarea activităţii unui cabinet medical”, a afirmat Alexandru Brezoescu, care a precizat că ministrul a modificat acele articole. Sursa: digi24.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web