Dorohoi News Logo

Somnul slăbește. Cât trebuie să dormim pe noapte pentru a nu ne îngrășa

femeie_doarme

Odihna insuficienta poate duce la cresterea in greutate, sugereaza cercetatori britanici dupa ce au descoperit ca persoanele care dorm doar sase ore pe noapte au circumferinta taliei mai mare decat cele care dorm noua ore.

Rezultatele studiului lor intaresc dovezile ca somnul insuficient poate contribui la dezvoltarea unor tulburari metabolice, precum diabetul, informeaza adevarul.ro, care citeaza telegraph.co.uk.

S-a constatat ca persoanele care dorm mai putin de sase ore au cu 3 cm in plus in circumferinta taliei decat cei care dorm noua ore. Somnul insuficient este legat si de scaderea nivelului de colesterol “bun” care ajuta la eliminarea grasimilor din corp si protejeaza impotriva afectiunilor inimii.

„Am ajuns la concluzia ca adultii care dorm mai putin decat semenii lor sunt mai predispusi la cresterea in greutate si obezitate, iar acest lucru intareste importanta odihnei corespunzatoare. Durata optima a somnului difera de la persoana la persoana, dar este unanim acceptat ca un somn de 7 pana la 9 ore este benefic pentru majoritatea adultilor.” a adaugat Laura Hardie, cercetatorul principal al studiului.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web