Dorohoi News Logo

Metode simple de a scăpa de mătreață

matreata

Corpul nostru se afla intr-un permanent proces de reinnoire a epidermei. insa, in cazul matretii, este vorba despre o „exfoliere“ excesiva a celulelor moarte de la nivelul scalpului. De obicei, aceasta problema apare la persoanele care au un tip de piele foarte uscata sau foarte grasa si, cu toate ca nu necesita ingrijire medicala, poate fi extrem de stanjenitoare. Iata cateva optiuni naturale, la care puteti apela pentru a combate matreata:
 
Tratamentul cu ulei de cocos - in general, aceste tratamentele cu uleiuri calde constiuie o metoda eficienta de a hidrata parul uscat si lipsit de viata, actionand in acelasi timp si asupra sanatatii scalpului. Aplicati pe par o lingurita de ulei de cocos usor incalzit si masati pentru a va asigura ca radacina firelor de par beneficiaza de proprietatile revigorante. Este foarte important sa lasati sa actioneze timp de 15 minute, dupa care puteti sa va spalati parul in mod normal. Repetati saptamanal aceasta operatiune si veti scapa nu numai de matreata, ci si de problema parului uscat. La fel de eficienta este si maioneza, in cazul in care nu aveti ulei de cocos la indemana. Veti obtine un par hidratat si plin de stralucire. Aplicati o lingura de maioneza de casa pe par si masati-l cu delicatete. Este recomandat sa inveliti parul cu un prosop pentru 15-20 de minute, dupa care spalati-l cum procedati de obicei.

Tratamentul cu otet de mere - otetul de mere contine acizi naturali foarte puternici, care impiedica ingrasarea parului. Daca aveti parul gras, otetul de mere este cea mai indicata solutie pentru a scapa de matreata. Amestecati 1/2 cana de otet cu 1/4 cana cu apa si clatiti-va parul dupa samponare. Otetul nu afecteaza parul, prin urmare nu este nevoie sa clatiti si cu apa curata.

Tratamentul cu ceai de musetel - se stie ca ceaiul natural de musetel are efecte calmante, insa pe langa acest beneficiu mai are si proprietatea de a hidrata scalpul. Adaugati 3 pliculete de ceai de musetel in 3 cani de apa, fierbeti-le putin si lasati-le apoi la infuzat timp de 5 minute. indepartati pliculetele si clatiti parul cu ceai.

Tratamentul cu aloe vera - aplicati putin gel de aloe vera pe par si masati cu delicatete. Lasati sa actioneze timp de 10 minute si apoi samponati.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web