Dorohoi News Logo

Secretul șocant al biscuiților! Nimeni nu ar trebui să dea copilului așa ceva

biscuiti

Biscuitii se numara printre cele mai indragite si consumate alimente din intreaga lume. Fie ca sunt dulci sau sarati, biscuitii reprezinta gustarea perfecta in nenumarate situatii.

Dar cat de sanatosi sunt ei? Medicul nutritionist Mihaela Bilic a vorbit despre cum si cat de des trebuie sa consumam biscuitii pentru ca acestia sa nu devina o amenintare pentru sanatatea noastra.

Desi ar trebui, in principiu, sa ne gandim la biscuiti ca la un aliment sanatos, facut din cereale, variantele gasite in comert contin mult prea multe grasimi si cantitati mari de aditivi, lucru ce ii transforma in alimente nocive. Asadar, grasimea este principalul si cel mai mare inamic din biscuiti.

„Perceptia generala este ca produsul respectiv nu este gras pentru ca deshidratandu-l si uscandu-l nu te vei “murdari” de grasime pe maini, insa trebuie sa stii ca prin acest proces se pierde doar apa, grasimea fiind inca foarte multa", a spus Mihaela Bilic.

Astfel, numar mare de calorii vine din continutul bogat in grasimi si nu din zahar (daca vorbim de biscuitii dulci). Deci sunt buni, dar cu masura!

„V-as sfatui sa cumparati biscuitiii in cel mai mic ambalaj, acesta fiind cel mai simplu mod de a nu cadea in capcana supraconsumului. Doi biscuitii inseamna 100 de calorii, deci este gustarea corecta – volumul si portia – de care avem nevoie pentru a nu ne fi afectata silueta" a mai spus nutritionistul.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web