Dorohoi News Logo

Remediu cu suc de ceapă și miere pentru circulație și afecțiuni respiratorii

ceapa-beneficii-pentru-sanatate

Ceapa sustine sanatatea creierului si a inimii, intareste oasele, ajuta la digestie si reduce riscul dezvoltarii cancerului, iar mierea de albine este bogata in substante nutritive, antoxidanti, vitamine si minerale esentiale organismului.

Cura de suc de ceapa cu miere de albine este recomandata persoanelor care sufera de varice, arterioscleroza, congestie cerebrala, probleme de circulatie, astenii, astm, raceala, gripa sau bronsite, deoarece stimuleaza circulatia periferica venoasa.

Pentru prepararea curei aveti nevoie de un kilogram de ceapa rosie si 300 de grame de miere de albine bio sau organica, de preferat de munte sau poliflora. Ceapa se taie marunt, se da prin storcatorul de fructe sau prin masina de tocat, dupa care se stoarce sucul cu ajutorul unui tifon pana pbtineti 600 ml de suc. Acesta se amesteca cu mierea de albine pana se omogenizeaza si se pune intr-un recipient din sticla, inchis ermetic, si se tine la frigider, dupa fiecare utilizare se va inchide bine si se aseza din nou in frigider.

Se consuma cate 150 ml zilnic, in trei reprize a cate 50 ml, inainte de mesele principale. Cura poate fi urmata timp de o luna de zile, dupa care se ia pauza o saptamana. Important: aceasta cura nu este recomandata persoanelor care sufera de diabet sau probleme ale stomacului, precum ulcer gastric sau duodenal, gastrita, duodenita. Pentru combaterea tusei, astmului, bronsitei dar si a simptomelor gripei si ale racelii, puteti prepara urmatorul remediu: se amesteca 2 linguri de suc de ceapa cu 4 linguri de miere poliflora, iar preparatul se consuma pe parcursul unei zile.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web