Dorohoi News Logo

Utilizarea toasterului este nocivă pentru sănătate

toaster

Folosirea toasterului frecvent este mult mai nociva pentru sanatate decat statul intr-o intersectie aglomerata in care se afla multe masini cu motorul pornit.

Aceasta este concluzia unor cercetatori de la Universitatea Texas din Austin care au facut un experiment intr-un apartament cu doua camere, unde au folosit un prajitor de paine. Expertii au instalat zeci de senzori pentru a monitoriza calitatea aerului si au fost socati sa constate cat este de daunator toasterul, noteaza descopera.ro.

Oamenii de stiinta au constatat ca o persoana care mananca paine prajita se expune unui pericol mai mare decat intr-o intersectie aglomerata, potrivit Rador. Acestia au avertizat ca cei care consuma des paine la toaster ar trebui sa nu o prajeasca pana la punctul de innegrire. O felie de paine pusa in prajitor incepe imediat sa secrete diverse substante, printre care etanol (alcool etilic din drojdie), afirma cercetatorii. De asemenea, prajirea painii pentru mai mult timp degaja fum care polueaza aerul atat de mult incat este mai periculos decat cel obisnuit de pe strazile aglomerate cu masini.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web